Ce facem? Descriere activități!

Asociația Imago Mundi desfașoară proiecte cu diferite tematici care vin în sprijinul dezvoltării personale a tinerilor și contribuie la dezvoltarea comunităților locale! Am desfășurat pînă în prezent, îndeosebi proiecte finantate prin programul Tineret în Acțiune, dar și prin alte programe, precum și parteneriate cu autorități și instituții. La activitățile noastre  iau parte tineri și adulți atât din mediul rural cât și din mediul urban, dat fiind că sediul nostru se găsește în comuna Mălureni, jud. Argeș!

Până în acest moment asociația a desfășurat șapte proiecte finanțate prin programele Tineret în Acțiune și Erasmus+  pe tematici diferite precum :mediul înconjurător prin organizarea de campanii de conștientizare și activități de ecologizare în 5 comunități rurale și urbane din județul Argeș- prin proiectul  Mediu protejat, viitor asigurat! Februarie – Iunie 2009!

.Dezvoltarea potențialului creativ al tinerilor din mediul rural prin organizarea de tabere de creație, workshopuri pe creațisiglae, excursii și vizite cu caracter cultural prin proiectul Creația, itinerar spre cunoaștere, pași spre viitor! 2009 -2010.

EU puzzle!, proiect de conștientizare asupra unor teme de interes european, politici europene pentru tineret, de educație interculturală, 2009-2010! Sunt voluntar, mă implic contez pentru comunitatea mea! un proiect de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor prin activități variate de la unele practice de ecologizare și plantare,până la organizarea de dezbateri și activități de conștientizare pe diferite teme de la prevenirea violenței în rândul tinerilor și combaterea discriminării până la igienă și stil de viață sănătos, 2011-2012!

Fii Original! Creativ, Încrezător, Pregătit pentru viață! este a cincea inițiativă desfășurată de Asociația Imago Mundi, implementată între Ianuarie și  Septembrie 2014 și este o reușită prin faptul că a contribuit la dezvoltarea personală a tinerilor implicați și a creat un concept pe care noi dorim să îl dezvoltăm și pe viitor, acela de originalitate constructivă.

În 2011 activitățile noastre au devenit internaționale prin participarea unui prim voluntar la un curs de formare în Finlanda pe tema schimburilor de tineri, însoțit de un lucrător de tineret. Ca urmare a acelui curs, s-a desfășurat în august 2012 proiectul Volunteering for Romania 2012! la care au participat voluntari ai Scoop Welzjin Olanda si ai Imago Mundi, cu finanțare exclusiv din resurse proprii ale Scoop Welzjin din Olanda! Proiectul a constat în organizarea unor activități de educație nonformală pentru tineri și copii dintr-un cămin de copii din Cluj.În prezent avem deja un parteneriat solid cu Scoop Welzjin și în calitate de parteneri am obținut finanțare pentru un proiect finanțat prin programul Tineret în Acțiune, Youth Unemployment – Lost and Found!  acțiunea 1.1 Schimburi de tineri! Activitatea a avut drept scop dezbaterea temei șomajului în rândul tinerilor și dobândirea de către aceștia a unor abilități și a unei viziuni clare asupra a ceea ce trebuie să dezvolte pentru a fi competitivi pe piața muncii! Schimbul de tineri a avut loc în Almelo, Olanda în Iulie 2013!

În prezent asociația noastră implementeaza primul nostru schimb de tineri în Romania, Communicate, connect! For better job, better future! Finanțat prin programul Erasmus+ . Schimbul a avut loc între 20 și 29 Noiembrie 2014 în județul Argeș, România. Proiectul în sine, care se desfășoară între August 2014 și Februarie 2015 are drept tematică principală, comunicarea ca abilitate necesară la angajare. Un alt proiect ce se află la începuturi este Oportunități Digitale pentru tineri de viitor, sprijinit de Renault Romania si Ateliere fără frontiere.

De asemenea, începând cu Noiembrie 2014, suntem  membri ai rețelei europene Volonteurope, coordonată de cele mai importante organizații de voluntariat din Marea Britanie.  Pentru a afla mai multe detalii despre proiectele desfășurate până acum, vă invităm să accesați și pagina noastră de facebook,    https://www.facebook.com/Asociatia.Imago.Mundi !