Începând cu anul 2014, voluntarii Imago Mundi au creat o tradiție din celebrarea Zilei Internaționale a Voluntariatului la începutul lunii decembrie, iar anul acesta continuăm!De data aceasta, big style! Astfel, sâmbătă 3 decembrie 2016 , ne vom afla la Căminul Cultural Stroești pe Valea Vâlsanului, unde vom sărbători alături de elevi și profesori ai școlii Stroești, care au participat deja la multe activități alături de noi anul acesta. Ce se va întâmpla aici?

Voluntarii noștri vor desfășura două ateliere, parte a unor proiecte pe care le avem în acest moment în desfășurare:

Atelierul “Bariere in comunicare” face parte din proiectul “Let’s Learn Differently “, parteneriat strategic finanțat de AN din România prin programul Erasmus+ și coordonat de Școala Matei Basarab din Pitești. Atelierul are drept scop reducerea si eliminarea conflictelor aparute intre elevi-profesori,colegi ,datorita diferentelor de varsta si datorita superioritatii ,prin jocuri nonformale .

Atelierul” Siguranța in comunitatea mea ” face parte din proiectul ” Comunităti 3D” proiect desfășurat cu sprijinul OMV Petrom si are rolul de a informa tinerii cu privire la comportamentul responsabil in caz de incendiu,cutremur,diferitelor accidentari ,folosind educatia nonformală.

Participanții vor împărtăși din experiența dobândită la schimburile internaționale la care Asociația Imago Mundi a fost parteneră anul acesta, dar și experiența dobândită prin activități de voluntariat desfășurate în cadrul altor organizații:

  • Popescu Oriana și Bărbulescu Roxana vor reprezenta Centrul Europe Direct și organizația APLIC;

  • Gheorghe Ruxandra si Vlad Ionuț ne prezintă proiectul Ajungem MARI;

  • Ene Gabriela va reprezenta Școala de Valori ;

  • Carla Elena Păun, ne prezintă activitatea sa din cadrul organizației World Vision!

În săptămâna 5 – 11 Decembrie 2016 , voluntarii noștri își vor împărtăși experiențele și vor desfășura ateliere de educație nonformală la Școala Matei Basarab, Școala Nr 5 Nicolae Iorga, Colegiul Național Alexandru Odobescu și Liceul de Artă Dinu Lipatti .

fotorcreated2 Voluntariatul se face cu pasiune, aici la Imago Mundi !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s