Luna aprilie 2016 a început promițător pentru Asociatia Inițiative si Proiecte pentru Tineret Imago Mundi. Constantin Dedu și Mihai Bulea, lucrători de tineret ai asociației,  au participat la un curs de formare pe metode de educație nonformală. Cursul face parte din proiectul Let s learn differently finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Actiunea KA2, coordonat de Scoala nr.19 Matei Basarab din Pitești și are ca scop folosirea de către profesori a metodelor nonformale de educație în activitatea școlară pentru a obține rezultate cât mai bune. Asociația noastră este partener în acest proiect, alături de școli și ong-uri din Turcia, Spania, România și Grecia.

Cursul s-a desfășurat in Granada, Spania, între 3 și 7 aprilie 2016, și la acesta au participat profesori de la Scoala Nr.19 Matei Basarab din Pitești, școala H.M.M. Bileydi Anadolu Lises, Antalya, Turcia, școala parteneră din Rethymno, insula Creta, Grecia și un profesor de la o școală din Granada. Cursul a fost susținut de către Daniel Gismera, lucrător de tineret din partea Las Ninas del Tul, asociația parteneră din Granada și alți doi formatori.

Pe durata cursului am impărtășit fiecare experiența noastră de lucru cu tinerii, am schimbat păreri și sugestii și am luat parte la activități interactive din care am învățat tehnici și metode de educatie nonformală ce pot fi aplicate de către profesorii sau lucrătorii de tineret in activitățile lor. În primele zile am început trepatat cu activități de coeziune a grupului. Pe măsură ce s-a creat o stare relaxată in cadrul atelierelor, fiecare dintre participanți a inceput să lucreze mai eficient.Cu cât aflam din ce in ce mai multe cai de a susține o ora de curs ori o activitate cu tinerii, prin energizere, jocuri, concursuri activități de team building. Cunoștintele, hotărarea și motivația de a-i ajuta pe tinerii noștrii să invețe mai ușor și mai plăcut, au fost cele trei bagaje cu care ne-am întors din Granada. Prin participarea la acest curs de formare, profesorii au dobândit abilitățile necesare pentru a putea îmbunătăți calitatea sistemului de predare și implicit de a obține rezultate școlare ale elevilor cât mai bune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s