Asociația Imago Mundi și Școala Gimnazială Nr. 19 Matei Basarab, vor dezvolta împreună un curs de educație nonformală, mixt, cu participanți din rândul cadrelor didactice și profesorilor! , intitulat Weekend Original, între 14-15 Martie 2015. Vrem ca elevi și profesori să învețe împreună ce este nonformalul, cum pot crea și implementa activități de educație nonformală care să dezvolte competențe precum capacitatea de lucru în echipă sau comunicare , sau cum să contribuie împreună la reducerea violenței școlare sau a altor fenomene nedorite! Considerăm că un asemenea curs este mult mai util dacă profesori și elevi vor învăța împreună, o experiență inedită pentru toți!2012-11-29-non-formal-learning

Weekend Original este un curs de educație nonformală, care se va desfășura între 14 -15 Martie 2015, la care vor participa elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 19 Matei Basarab și de la alte instituții de învățământ din județul Argeș.

În baza unei colaborări cu tradiție între Asociația Imago Mundi și Școala Gimnazială Nr. 19, Matei Basarab, cursul urmărește creșterea capacității instituției de a implementa activități de educație nonformală prin creșterea interesului elevilor și cadrelor didactice pentru aceste activități.

Pe parcursul celor 2 zile de curs, elevi și cadre didactice vor învăța cum să proiecteze activități de educație nonformală ale căror obiective să contribuie la rezolvarea unor probleme cu care se confruntă școala și la dezvoltarea de competențe și abilități în rândul elevilor. Cursul urmărește astfel dezvoltarea capacității participanţilor – elevi și profesori deopotrivă – de a implementa activități nonformale atât în cadrul programului Școala Altfel din luna Aprilie 2015, cât și în cadrul celorlalte activități extrașcolare desfășurate de instituție pe parcursul anului școlar.

În implementare cursului de educație nonformală Weekend Original în intervalul 14-15 Martie 2015, se va folosi și experiența acumulată de cele două instituții prin proiectul Fii Original! Creativ, Încrezător, Pregătit pentru viață, Ianuarie – Septembrie 2014, implementat de Asociația Imago Mundi și finanțat prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor, în implementarea căruia Școala Gimnazială Nr. 19 Matei Basarab a fost partener local, alături de Colegiul Național Ion I:C: Brătianu și Școala Gimnazială Petre Tudose Mălureni, comuna Mălureni!

Pe lângă cadre didactice și elevi de la Școala Matei Basarab, vor fi selectate 6 echipe formate din câte un profesor și un elev de la alte instituții școlare din municipiul Argeș, școli și licee! În total, vor fi 24 de participanți dintre care jumătate elevi și jumătate profesori. Pentru înscriere, accesați linkul următor: Formular Weekend Original! Curs de educație nonformală, 14 – 15 Martie 2015

Notă: Vor fi selectate 6 echipe mixte formate din câte un profesor și un elev. Pot participa elevi de gimnaziu si de liceu, preferabil clasele a VII-a și a VIII-a și clasele a IX-a și a X-a de liceu, dar nu obligatoriu. Se va încerca reprezentarea a 6 instituții, astfel că nu vor fi selectate mai mult de o echipă pe școală. Cursul este organizat de Asociația Imago Mundi în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 19 Matei Basarab Pitești Participanții vor primi o diplomă de participare eliberată de Asociația Imago Mundi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s