Luna Septembrie 2014 a marcat încheierea proiectului ,,Fii Original! Creativ, încrezător, pregătit pentru viață!,, finanțat ce Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. A fost ultima inițiativă a tinerilor desfășurată prin programul Tineret în Acțiune de asociația noastră, un proiect frumos axat pe dezvoltarea personală și orientarea în carieră a tinerilor noștri voluntari din mediul rural și urban!

Toamna a continuat cu mai multe activități și ateliere de educație nonformală desfășurate ca o continuare a proiectului ,,Fii Original..,, , dar și cu prilejul celebrării unor momente importante:

  • astfel pe 11 Octombrie 2014, cu prilejul evenimentului național Ziua Educației Nonformale, voluntarii noștri au desfășurat activitatea Tineri și Originali!2XR (Rebeli dar Responsabili).Pentru imagini de la activitate, dați click aici  pentru albumul de pe pagina noastră de facebook!
  • pe 23 Octombrie 2014, 30 de elevi de la Liceul de Artă Dinu Lipatti, precum și voluntari au luat parte la atelierul de educație nonformală, Autocunoaștere și dezvoltare personală prin artă. Pentru mai multe detalii dați click aici!
  • pe 3 Noiembrie 2014,15 tineri au luat parte la atelierul de dezvoltare personală Planul meu, viitorul meu ! În cadrul căruia au discutat despre interese, valori, aptitudini, alegeri de viață și de carieră. Click aici pentru mai multe detalii și montaj video.

 Pe 5 Decembrie 2014, Asociația Imago Mundi în colaborare cu Europe Direct Arges a marcat Ziua Internatională a Voluntariatului! Voluntari ai asociației dar și ai Centrului au marcat aceste moment prin dezbateri pe tema voluntariatului, jocuri și metode nonformale de educație! La eveniment au participat peste 40 de tineri de la Scoala Gimnaziala Nr. 19 Matei Basarab si de la Liceul de Arta Dinu Lipatti! Click aici  pentru imagini de la activitate!

În plus față de aceste activități – desfășurate de voluntarii noștri în afara proiectelor europene desfășurate de asociația noastră – marele eveniment al toamnei a fost reprezentat de desfășurarea primului schimb de tineri pentru care asociația noastră a fost coordonator. Schimbul de tineri, care a implicat participanți din România, Belgia, Portugalia și Polonia, s-a desfășurat între 19-29 Noiembrie 2014, în comuna Corbeni și în alte locații din țară. Mai multe detalii aici.

Pe lângă activitățile desfășurate ca și continuare a proiectului Fii Original..! , pentru a marca încheierea proiectului și a transfera mai departe rezultatele obținute, a fost realizată broșura Fii Original! Creativ, încrezător, pregătit pentru viață!, cu imagini și descrieri detaliate a ceea ce s-a întâmplat pe parcursul celor 9 luni de activități. În luna februarie vom realiza un ghid cu metode utilizate, jocuri și energisere. Intenționăm de asemenea să desfășurăm și pe viitor activități ce urmăresc dezvoltarea personală și orientarea în carieră a tinerilor, aceasta urmând a deveni una din direcțiile pe care ne vom axa ca și organizație în 2015 și anii următori! Mulțumim doamnei psiholog Sanda Bâtan, tuturor colaboratorilor și instituțiilor partenere! 

Descărcați broșura în format pdf.  aici: Brosura Fii Original !

This slideshow requires JavaScript.