Sâmbătă 3 martie 2012, între orele 09.30 – 12.30, a avut loc la Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni, activitatea Stil de viață sănătosIgienă Personală, Alimentație, Timp liber! din cadrul proiectului Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea!.

 Activitatea a fost desfășurată în parteneriat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi și Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni.

  Proiectul Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea! este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor și implementat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi; proiectul se va desfășura în perioada decembrie 2011- iunie 2012.

 Activitatea urmărește să transmită elevilor noțiuni elementare despre necesitatea unei alimentații sănătoase, despre importanța unui stil de viață sănătos pentru dezvoltarea lor morală și psihică. Mulți tineri, indiferent că trăiesc în mediul rural sau urban, adoptă în ultimii ani o alimentație nesănătoasă, fiind atrași de campanii publicitare agresive, asta în contextul în care părinții nu mai au timp pentru a discuta anumite aspecte de educație cu copiii lor din cauza serviciului și vieții aglomerate. Reguli elementare de sănătate dar și lipsa unor activități pentru timpul liber afectează evoluția adolescenților. Cu prilejul acestei activități elevi de gimnaziu și de liceu au dezbătut asupra propriului lor stil de viață , au încercat să tragă concluzii asupra unor subiecte precum necesitatea unei alimentații sănătoase și a unui management mai eficient al timpului. Tinerii au conceput apoi campanii de promovare a unor atitudini sănătoase și împărțiți în echipe de lucru, au realizat postere cu aceeași tematică. 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s